Ramon Sinkeldam wint Mémorial Frank Vandenbroucke

Garmin Velothon Berlin 2015

De Nederlander Ramon Sinkeldam heeft Binche – Chimay – Binche (1.1) gewonnen. De koers, beter bekend onder de naam Mémorial Frank Vandenbroucke, leek te eindigen in een massasprint, maar de 26-jarige Giant – Alpecin-renner verschalkte het peloton in de slotkilometer.

In de veelbewogen Belgische eendagskoers leek Niki Terpstra lang op weg richting een huzarenstukje. De ervaren Nederlandse klassiekerrenner zette een solo op met nog ruim 45 kilometer tot de finish. Achter de Etixx-coureur werd echter hard gereden waarna een kleine groep onder aanvoering van Lotto Soudal de Nederlands kampioen bijhaalde.

Vervolgens ging de Lotto Soudal-kopman Jürgen Roelandts er alleen vandoor op drieduizend meter van de streep, maar ook hij haalde het niet. De Belg werd niet alleen door de kleine groep achtervolgers ingelopen, maar ook door het peloton, waarna de koers leek de eindigen in een massasprint. Sinkeldam dacht hier anders over en wist in de laatste kilometer een gat te slaan naar het peloton. Zijn voorsprong gaf hij niet meer uit handen, waarna hij nipt de meute voorbleef in Binche. Achter hem sprintte de Nederlandse Lotto Soudal-renner Pim Ligthart naar plek twee. LottoNL – Jumbo-renner Tom van Asbroeck vervolledigt het podium.

Tweede zege

De overwinning in Mémorial Frank Vandenbroecke is alweer de tweede zege in het seizoen 2015 voor Ramon Sinkeldam. De Nederlander wist eerder dit jaar de Duitse eendagskoers Garmin Velothon Berlin op zijn naam te schrijven. De winnaar van Parijs – Roubaix bij de beloften wist eerder in zijn carrière al een rit in de World Port Classic en twee etappes in de Tour of Hainan te winnen. Sinkeldam heeft een contract tot en met 2017 bij de ploeg van Tom Dumoulin en John Degenkolb.

Uitslag:

  1.  SINKELDAM Ramon (Team Giant – Alpecin)
  2.  LIGTHART Pim (Lotto Soudal)
  3.  VAN ASBROECK Tom (LottoNL – Jumbo)
  4.  VAN GENECHTEN Jonas (IAM Cycling)
  5.  BROECKX Stig (Lotto Soudal)
  6.  BILLE Gaetan (Verandas Willems Cycling Team)
  7.  BAUGNIES Jerome (Wanty – Groupe Gobert)
  8.  DE WINTER Ludwig (Wallonie – Bruxelles)
  9. PARDINI Olivier (Verandas Willems Cycling Team)
  10.  CURVERS Roy (Team Giant – Alpecin)

Beeld: CorVos/Team Giant – Alpecin

Plaats een reactie